سفته ی ضمانت حسن انجام کار
امروزه به تدلیل متداول بودن سفته ی ضمانت زیاد به گوشتان خورده و مبتلی به بسیاری از افراد بوده است. اکنون میخواهیم نکاتی در خصوص آن در ذیل بیان داریم. سفته ی ضمانت

بسیاری از کارفرمایان هنگام عقد قرارداد استخدام نسبت به دریافت سفته بابت عنوان مبهم «حسن انجام کار» اقدام میکنند که بعضاً سؤالات و مشکلات فراوانی را برای کارجویان ایجاد کرده است.
برای پیشگیری از این مشکلات و سوءاستفادههای احتمالی، پیش از تحویل سفته به چند نکته توجه کنید:
حتماً در قرارداد پایه همکاری، شماره سفته و مشخصات آن را ذکر کنید.
در قسمتی که میبایست نام گیرنده وجه درج شود، نام شخصی را که با آن قرارداد بستهاید بنویسید (اگر با شرکت قرارداد بستهاید نام شرکت و اگر با شخص حقیقی (یک فرد) قصد همکاری دارید نام وی درج شود).
حتماً در سفته علت صدور آن را ذکر نمایید؛ مثلاً بنویسید بابت حسن انجام کار، بابت تضمین قرارداد و…
رعایت این نکات به ظاهر ساده میتواند به جلوگیری از ایجاد اختلاف و طرح انواع دعاوی کمک شایانی کند.
چگونه چک یا سفته ای که برای ضمانت حُسن انجام کار به کارفرما داده ایم می تونیم پس بگیریم !
چطورمیشود در صورت ایجاد مشکل و قطع رابطه کارفرما با کارگر از این که سفته برایتان دردسرساز بشود جلوگیری کرد ؟
وقتی که سفته یاچکی به کارفرما می دهید در داخل آن این متن را حتما بنویسید:
در وجه شرکت………. / آقای………. بابت تضمین حسن انجام کار قرارداد شماره………..
در قرارداد کارتون حتما شماره سفته و مبلغ مورد نظر را واضح بنویسید و اگه این متن را یادتون بره در متن سفته نویسد ممکن است کارفرما سفته مذکور را به افراد غیر واگذار کند و چون سفته یک سند تجاری بحساب می یاد و نزد هر کس باشد دلیل بر بدهکار بودن صادرکننده سفته است و در این شرایط اگر کارفرما جهت وصول آن اقدام کند صادرکننده سفته باید اثبات کند که آن را بابت تضمین حسن انجام کار در اختیار کارفرما قرار داده است و در حقیقت شما که سفته را امضاء کردید باید ثابت کنید که این سفته برای حسن انجام کار بوده و هیچ ارزش دیگری ندارد و بدون نوشتن آن بالا دیگر ثابت کردنش برای شما راحت نخواهد بود ولی با وجود آن شرط بالا هیچ اتفاقی برایتان نمی افتد.